0727627069

„HAI, VORBEŞTE CU TINE!”

 

 

Cartea „Hai, vorbeşte cu tine!” reprezintă o invitaţie la introspecţie şi cunoaştere de sine. Nu ne putem vindeca rănile dacă nu ne întoarcem la ele, să le confruntăm, să le conştientizăm profund şi să le alinăm. Nu ne putem regăsi bucuria de a trăi dacă fugim constant de noi înşine. Multe dintre problemele din relaţiile noastre sunt cauzate de răni sufleteşti din trecut, de lipsa unui ataşament securizant (care se formează în copilărie, în relaţia cu figurile semnificative de ataşament), de stima de sine scăzută, de modele de relaţionare disfuncţională preluate şi perpetuate, de lipsa unei igiene mentale şi de nevoi nesatisfăcute şi/sau neconştientizate.

Noi suntem făuritorii vieţii noastre. Suntem sculptorii fericirii sau suferinţei, suntem responsabili pentru liniştea sufletului nostru.

  • Cartea abordează: Iubirea care trăieşte în trecut. Hrănirea suferinţei prin gânduri nesănătoase şi prin idealizarea celui iubit.
  • Pierderea fiinţei iubite prin deces.
  • Relaţii toxice: (Eu te vreau, chiar dacă tu nu mă vrei!; Idealizarea–  iubirea ca proiecţie a imaginaţiei noastre; Relaţiile născute din frica de singurătate; Rolurile de victimă şi de agresor; Rolurile de salvator şi de victimă; Relaţiile fuzionale; Relaţiile bazate doar pe obişnuinţă, complăcerea într-o zonă de confort; Relaţiile interzise)
  • Arta de a construi relaţii sănătoase şi trainice. Vindecarea stării de neiubire
  • Iubirea de sine.

 

Follow by Email
Facebook
Facebook
Instagram
%d blogeri au apreciat: